
W momencie kiedy zobaczyłam przepis na blogu Moje Wypieki wiedziałam, że muszę ją upiec! 😃 Piękny kolor i fajna wilgotna struktura zachęciły mnie od razu. Piekłam już wcześniej smaczną babkę z gotowanymi cytrynami , więc znam tę metodę wypieku, ale nie wpadłam jakoś na to, aby cytryny zamienić na pomarańcze. Babka jest mocno wilgotna, ma widoczne drobinki zblendowanych pomarańczy, jest aromatyczna, długo zachowuje świeżość - jednym słowem - PYSZNA! Polecam gorąco 😍 Składniki: 2 małe pomarańcze... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...