szynkowar-pyszna domowa łopatka z przyprawą Szeherazada...

szynkowar-pyszna domowa łopatka z przyprawą Szeherazada...

Składniki: łopatka bez kości 65 dag, boczek parzony 15 dag, peklosmaczek K 2 płaskie łyżeczki, przyprawa Szeherada 3 łyżeczki, żelatyna wieprzowa 2 łyżeczki, woda zimna 200 ml łopatkę pokroić na kawałki 2-3 cm, boczek parzony pkroić na mniejsze kawałeczki, wsypać do miski dodać peklosmaczek, żelatynę, przyprawę Szeherezada, wodę i wszystko ręką dobrze wyrobic na kleistą masę do szynkowara "kliknij i ZOBACZ-szynkowar "SINGIEL" włożyć woreczek /ale nie musi być/, nałożyć mięso łyżką je ubijając dobrze z woreczk...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.