szybkowar- gołąbki z włoskiej kapusty...

szybkowar- gołąbki z włoskiej kapusty...

Składniki: kapusta włoska 2 główki średnie, ryż 3 woreczki, mielona łopatka 60 dag, jajka 2 sztuki "M", kucharek 3 łyżki, pieprz mielony czarny 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 4 sztuki, cebula 2 sztuki średnie + 4 łyżki oleju + 1 łyżeczka cukru sos: wywar z gołąbków, woda 3 szklanki, przecier pomidorowy 100 gram, śmietana 12% 100 gram, mąka pszenna 3 łyżki, sól do smaku Z kapusty włoskiej wydrążyć głąb, włożyć do wrzącej wody z olejem (lepiej liście schodzą z głów...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.