Składniki: mąka tortowa 3 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, sól 1/2 łyżeczki, cukier puder 2 łyżki, jajka 2 sztuki "L", mleko 1/2 litra, woda gazowana 1-2 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek truskawki 70 dag, cukier puder 3 łyżki, sok z cytryny 2 łyżeczki Do pojemnika wsypać mąkę, budyń, cukier, sól, jajka, olej rzepakowy, mleko, wodę gazowaną i mikserem na najwyższych obrotach utrzeć na nie za gęste ciasto, odstawić na 45 minut. Patelnię naleśnikarkę 22 cm posmarować raz olejem i rozgrzać, do patelni wlać ... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...