chrupiące placki ziemniaczane z koperkiem i mozzarellą...

chrupiące placki ziemniaczane z koperkiem i mozzarellą...

chrupiące placki ziemniaczane z koperkiem i mozzarellą...

Składniki: ziemniaki 1 kg, jajka 2 sztuki "L", mąka tortowa 3/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1 pęczek, mozzarella 15 dag/starta, cebula 1 sztuka, smalec - ile potrzeba placki smażone na smalcu są chrupiące, na oleju są miękkie, od teraz tylko na smalcu będę smażyć placki różne = ziemniaki obrać, pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu dokładnie zmiksować na papkę, wyłożyć na sitko siateczka z drobnymi oczkami jak woda z ziemniakówk zleci do pojemnika to delikatnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.