Przepis na : śniadanie
Składniki na 1 porcję: 1/2 woreczka kaszy jaglanej (50 g) 150 g truskawek (mogą być mrożone) 1 szklanka mleka 2% (ok. 230 g) 1 łyżeczka wiórków kokosowych (ok. 3 g) 1. Truskawki wyjęłam do miseczki (jeśli są mrożone to ważne żeby się troszkę rozmroziły). 2. Do garnuszka wlałam mleko i wsypałam kaszę. Gotowałam 15-20 min, aż kasza wchłonęła całe mleko i była miękka. 3. Do garnuszka z ugotowaną kaszą wrzuciłam pokrojone w ćwiartki truskawki (kilka zostawiłam do dekoracji) i wymieszałam. 4. Całość przełożył... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...