Najprostsze i najlepsze domowe lody jakie jadłam, (chociaż bananowe tez są super) do ich wykonania użyłam zamrożonych truskawek, dosłodziłam je odrobiną miodu, wrzuciłam do blendera i po chwili miałam cudowną chłodzącą mieszankę. Lody idealnie się gałkuje, nawet tuż po wyjęciu z zamrażarki, są puszyste i przede wszystkim totalnie bez cukru. Korzystając z sezonu na te pyszne owoce mrożę truskawki tworząc półkilogramowe paczuszki, nie polecam robić większych, bo przy blendowaniu za bardzo się roz... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Na moim blogu znajdują się przepisy na zdrowe i łatwe do wykonania ciasta i babeczki, ale również wszyscy, którzy nie liczą kalorii odnajdą coś dla siebie.