Puszysty jabłecznik

Puszysty jabłecznik

Puszysty jabłecznik

Pomysł na klasyczny jabłecznik - przygotowany z ciasta ucieranego i nadziany duszonymi jabłkami. Ciasto jest miękkie i puszyste oraz łatwe do przygotowania. Idealne słodko-kwaśne połączenie smaków.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: ciasto 1 i 1/4 kostki masła (250 g!) 1 szklanka mąki pszennej (150 g) 150 g mąki ziemniaczanej niepełna szklanka drobnego cukru do wypieków (200 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek skórka z 1/2 cytryny nadzienie jabłkowe 1 kg kwaśnych jabłek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.