Brownie z białą czekoladą i porzeczkami (blondie)

Brownie z białą czekoladą i porzeczkami (blondie)

Brownie z białą czekoladą i porzeczkami (blondie)

Brownie z białą czekoladą czyli blondie. Smakuje zdecydowanie inaczej niż brownie, jest wyższe i bardziej przypomina ciasto na babkę. Zdecydowanie wolę ciemniejszą wersję chociaż ta też nie jest zła. Składniki: 300g mąki pszennej 150g masła 200g białej czekolady 4 jajka 1 łyżeczka pasty z wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 250g porzeczek (mogą być mrożone) Przepis: Piekarnik nagrzać na 180 stopni, formę do pieczenia wyłożyć pergaminem, Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, Jajka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tyfranbox

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.