Przepis na : deser
Sezon jesienno-zimowy jest idealnym momentem na przygotowywanie szarlotek! Ja przedstawiam w nieco innej wersji, a mianowicie szarlotka migdałowa z jabłkami prażonymi od Magiczne Słoiki ! Składniki: Ciasto kruche 1 jajo 25 g erytrytolu 50 g masła 82 % 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 20 g mąki migdałowej szczypta proszku do pieczenia aromat migdałowy 20 g płatków migdałowych Nadzienie 200 g jabłek prażonych Sposób przygotowania: Ciasto kruche Do miski wsypać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, aromat.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...