Przepis na : obiad
Bez mięsne danie, ale za to z dużą ilością warzyw. To wszystko podane z kluskami od Buchcik ! Składniki: 200 g klusek na parze 200 g kalafiora 100 g puree z dyni 50 g cebuli białej 150 g pomidorków przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany 10 ml oleju do smażenia Sposób przygotowania: Kalafior umyć, podzielić na mniejsze różyczki. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 10 minut. Między czasie kluski przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidor... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...