Twarożkowa pasta z wędzonym łososiem

Twarożkowa pasta z wędzonym łososiem

Twarożkowa pasta z wędzonym łososiem

Odkryłam ten łososiowy serek w Chicago, kiedy bratowa Iwona zaserwowała nam bajgle na lunch z żydowskiej piekarni. Tam też można było kupić świeże twarożki o różnych smakach, kolorach i fakturach. Najbardziej zasmakował mi łososiowy o prostej recepturze, którą odtworzyłam w domu. Ten amerykański miał jednak intensywniejszą barwę ale to pewnie zależy od rodzaju i sposobu wędzenia łososia. Dowiedziałam się też, że bajgle to pieczywo typowo żydowskie, bardzo popularne w USA i wypiekane na wiele sposobów z różnymi d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję