Pankejki z jabłkami w cynamonie
Pankejki z jabłkami w cynamonie
Pankejki okazały się hitem w naszym domu i raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić. Typowo amerykański dodatek to cynamonowe jabłka, również u nas bardzo popularne połączenie. Wydrylowane jabłka a’la ananasy, podsmażone na masełku z cynamonem są przepyszne i można je wykorzystać również jako deser. Składniki: ? 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej ? 1 jajko ? 1 i 1/4 szklanki maślanki ? 1/4 szklanki cukru pudru ? 1/4 szklanki oliwy ? 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ? 1 łyżeczka sody ? szczypt... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ananas, naleśniki
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję