Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami

Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami

Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami

Taki postny jada się tylko raz w roku, na kolację wigilijną. Aby smakował równie dobrze jak świąteczny z mięsem, należy go napakować dużą ilością grzybów suszonych i śliwek wędzonych. Muszą być koniecznie wędzone, a nie suszone. W każdym domu robi się go inaczej, ale mój robi się praktycznie sam, bo piekę go bez mieszania i zaglądania do niego. Można przygotować już kilka dni przed Wigilią ? po kilku dniach będzie jeszcze smaczniejszy, albo dużo wcześniej i zamrozić, tak jak ja to robię. Podawać jako jedną z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.