
SKŁADNIKI 350 g mąki pszennej 50 g cukru 50 g cukru brązowego 120 g masła, miękkiego, w kawałkach 2 jajka 60 g miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 szczypta soli cukier puder (do obtaczania) PRZYGOTOWANIE 1. Utrzyj masło z cukrami Umieść w naczyniu miksującym masło, cukier i cukier brązowy. Miksuj 30 s / obr. 4 . Zgarnij masę kopystką ze ścianek i miksuj ponownie 15 s / obr. 4 . 2. Dodaj jajka i miód Dodaj do naczynia jajka i... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...