Lemoniadę bazyliową próbowaliśmy już w kilku restauracjach, ostatnio między innymi z Mące i Wodzie na Chmielnej. Wreszcie kupiliśmy doniczkę świeżej bazylii i postanowiliśmy odtworzyć ten pyszny smak w domu. I całe szczęście, że kupiliśmy potężną doniczkę, bo lemoniada okazała się tak dobra, że pijemy ją niemal non stop – jest pyszna, orzeźwiająca i świetnie nawadnia w gorące dni, kiedy to szczególnie powinniśmy pamiętać o spożywaniu dużej ilości wody. Składniki: sok z 1/2 limonki (można zastąpić cyt... czytaj dalej...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.