Lasagne Bolognese to jedno z tych dań, które swoim bogatym smakiem i aromatem potrafią przenieść nas prosto do słonecznej Italii. Ten klasyczny przepis na warstwowy przysmak z regionu Emilia-Romagna cieszy się popularnością na całym świecie, a jego przygotowanie, choć wymaga nieco czasu i cierpliwości, jest prawdziwą celebracją kulinarnych rytuałów. Składniki: Na sos boloński: 500 g mielonej wołowiny 200 g mielonego mięsa wieprzowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 2 marchewki 2 łodygi sele...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.