Kimchi: Co to jest i jak smakuje. Historia, kontekst i przepisy.

Kimchi: Co to jest i jak smakuje. Historia, kontekst i przepisy.

Kimchi: Co to jest i jak smakuje. Historia, kontekst i przepisy.

Kimchi to kluczowy element kultury i diety Korei, który zdobył międzynarodową sławę. Fermentowane warzywo, znane ze swojego intensywnego smaku i zdrowotnych korzyści, stało się symbolem koreańskiego dziedzictwa kulinarne. W tym artykule przyjrzymy się, co to jest kimchi, jak smakuje, jego historii, kontekstowi kulturowemu oraz podzielimy się kilkoma przepisami. Co To Jest Kimchi? Kimchi to tradycyjne koreańskie danie składające się z fermentowanych warzyw, wśród których dominuje chińska kapusta (najczęście... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, krewetki, zupa, sałatki

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.