W upalne dni nawet nie myślimy o włączeniu piekarnika czy smażeniu ciężkich, tłustych potraw. Tylko co w takim razie jeść? Chłodniki! Są szybkie w przygotowaniu, z dodatkiem świeżych, sezonowych warzyw i ziół, a chłodnik bez dodatku botwinki nie wymaga nawet gotowania. Trzemy warzywa, łączymy wszystko razem i mamy pyszne, letnie danie gotowe w zaledwie kilka minut. Brzmi jak plan na obiad w upalny dzień! Składniki na 2 porcje: 400ml jogurtu naturalnego lub maślanki 3 małe ogórki gruntowe 3 rzodkiewki 1 łyżka p... czytaj dalej...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.