Żytnio-orkiszowy chleb na zakwasie
Żytnio-orkiszowy chleb na zakwasie
Przepis z użyciem domowego zakwasu. Chleb z mąki żytniej razowej oraz orkiszowej. Warto poświęcić trochę czasu i uzbroić się w cierpliwość, gdy chleb będzie wyrastał. Bo taki chleb, tak wspaniale, może smakować tylko wtedy, gdy jest robiony w domu. Składniki: ➧ 5 łyżek zakwasu ➧ 200 gramów mąki żytniej razowej (u mnie typ 2000; ta, której używałam do zakwasu) ➧ 400 gramów mąki orkiszowej ➧ 550 ml ciepłej wody ➧ 1 łyżka soli ➧ 1 garść pestek słonecznika - opcjonalnie, ja dałam... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szczęśliwa kuchnia
Autor
Katarzyna Leśniak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na zakwasie, słonecznik, pasztet, chleb razowy, ciasto orkiszowe
Inne przepisy z Szczęśliwa kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję