Truskawkowe Semifreddo

Truskawkowe Semifreddo

Truskawkowe Semifreddo

Moja propozycja tradycyjnego, włoskiego, delikatnego lodowego deseru mocno najeżonego świeżymi truskawkami. Składniki: 400ml śmietany 30% 2 białka 10 łyżek cukru 50ml wody 500g świeżych truskawek Wykonanie: 1. Cukier rozpuścić w wodzie i zagotować syrop. 2. Białka ubić na sztywno, cały czas miksując powoli wlewać gorący syrop aż do momentu powstania lśniącej i puszystej bezy. 3. Połowę truskawek pokroić w małe kawałki a pozostałe truskawki zblendować do postaci musu. 4. Śmietanę ubić na sztywno, dodać mus, kaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, desery, deser, mus

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.