Surówka z młodej kapusty, świeżego koperku i chrupiącej kukurydzy

Surówka z młodej kapusty, świeżego koperku i chrupiącej kukurydzy

Surówka z młodej kapusty, świeżego koperku i chrupiącej kukurydzy

Moja wersja tradycyjnej polskiej surówki na bazie młodej kapusty, świeżego, pachnącego koperku i zielonego ogórka oraz delikatnie słodkiej, chrupiącej kukurydzy to pozycja, która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach. Świetnie sprawdzi się jako dodatek tradycyjnego obiadu oraz w roli surówki do dań grillowych. Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 2 mniejsze zielone ogórki 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 pęczek koperku 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Kapustę poszatkować, ogórki obrać z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, kapustą, surówka, obiad, surówka z kapusty, ogórki konserwowe, surówka ze świeżej kapusty

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.