Doskonale wypieczone, zrumienione bułeczki nadziewane aromatycznym zielonym pesto ze świeżej pachnącej bazylii, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków to ciekawa propozycja łatwej w przygotowaniu, delikatnej przystawki lub imprezowej przekąski. Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej 4g suchych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek 170ml letniej wody Pesto: 40g świeżej bazylii 50g orzeszków ziemnych niesolonych 1 ząbek czosnku 60ml oliwy z oliwek 10ml soku z cytryny 35g żółtego... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.