Panna cotta z waniliową nutą i egzotycznymi owocami

Panna cotta z waniliową nutą i egzotycznymi owocami

Panna cotta z waniliową nutą i egzotycznymi owocami

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. Mocno waniliowy smak idealnie  łączy się ze słodkością mango i orzeźwiającymi owocami granatu, smakuje obłędnie i jest świetną propozycją szybkiego deseru z owocami. Składniki: 200ml śmietany 30% 150ml mleka 1/2 laska wanilii 4 łyżeczki cukru 2 płaskie łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 dojrzałe mango 1 granat Wykonanie: 1. Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnego mleka, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Do garnka wlać śmietanę, pozostałe mleko, dodać miąż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, deser, desery

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.