Doskonale wypieczone, zrumienione paluchy nadziewane aromatycznym zielonym pesto ze świeżej pachnącej bazylii, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków to ciekawa propozycja łatwej w przygotowaniu, delikatnej przystawki lub imprezowej przekąski. Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 50g świeżych drożdży 300ml ciepłej wody 1 łyżeczki cukru 1 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek Pesto: 40g świeżej bazylii 60g orzeszków ziemnych 1 ząbek czosnku 60ml oliwy z oliwek 10ml soku z cytryny 30g żółtego sera sól pi... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.