Smaczne, słodkie ogóreczki z nutką delikatnej ostrości są idealnym dodatkiem do dań obiadowych i grillowych. Z pewnością sprawdzą się na każdej imprezie. Składniki: 5kg ogórków 2 łyżki soli Zalewa: 1kg cukru 0,5 litra octu 1,5 szklanki wody Przyprawy - na jeden słoiczek (wielkość ok. 400g): 15-18 rodzynek 8-10 ziarenek pieprzu ząbek czosnku pół łyżeczki nasion kopru Wykonanie: 1. Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki, posolić i odstawić na 2 godziny, po tym czasie odsączyć (gdy małe ogórki to kładziemy w ... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.