Ogórki watykańskie z rodzynkami

Ogórki watykańskie z rodzynkami

Ogórki watykańskie z rodzynkami

Smaczne, słodkie ogóreczki z nutką delikatnej ostrości są idealnym dodatkiem do dań obiadowych i grillowych. Z pewnością sprawdzą się na każdej imprezie. Składniki: 5kg ogórków 2 łyżki soli Zalewa: 1kg cukru 0,5 litra octu 1,5 szklanki wody Przyprawy - na jeden słoiczek (wielkość ok. 400g): 15-18 rodzynek 8-10 ziarenek pieprzu ząbek czosnku pół łyżeczki nasion kopru Wykonanie: 1. Ogórki  pokroić wzdłuż na ćwiartki, posolić i odstawić na 2 godziny, po tym czasie odsączyć (gdy małe ogórki to kładziemy w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, impreza, dania obiadowe, przetwory

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.