Ogórki po zbójnicku

Ogórki po zbójnicku

Ogórki po zbójnicku

Wyśmienite, diabelsko ostre, idealne do dań grillowych od wielu sezonów królują na naszym stole. Składniki: 3kg ogórków   0,5kg cebuli 2,5łyzki soli   Zalewa:   3 szklanki octu 3 szklanki cukru 4 łyżeczki pieprzu mielonego 4 łyżeczki ostrej papryki 4 łyżeczki curry 4 łyżeczki gorczycy Wykonanie: 1. Ogórki umyć, wysuszyć i pokroić w słupki, a cebulę pokroić w plastry. Wszystko razem wymieszać, posolić i odstawić na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. 2. Zalewa: Ocet z cukrem zagotować, dodać pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, mielone, curry, przetwory, ogórki w curry, ogórki curry, ogórki w zalewie curry

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.