Kokosowa panna cotta z nutą ananasa

Kokosowa panna cotta z nutą ananasa

Kokosowa panna cotta z nutą ananasa

Panna cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. W mojej wersji aksamitna śmietankowa warstwa z mocno kokosowym akcentem idealnie komponuje się z orzeźwiającym egzotycznym ananasem. Całość smakuje obłędnie i jest świetną propozycją deseru do popołudniowej kawki. Składniki: 300ml śmietany 30% 300ml mleka kokosowego 4 łyżki zimnego mleka 4 łyżki cukru 6 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżeczki żelatyny 300g obranego ananasa Dekoracja: wiórki kokosowe ananas pokrojony w małe kostki listki mięty Wykonanie: 1. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ananas, deser, desery

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.