Malinówka z dojrzewających w słońcu i domowym ogrodzie malin to coś słodkiego i rozgrzewającego. Doskonała w chłodne jesienne czy zimowe dni oraz spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Ma piękny intensywny kolor oraz niepowtarzalny słodki smak. Składniki: 1,3 kg malin 0,5l spirytusu 0,5l wody 0,70kg cukru Wykonanie: 1. Maliny wrzucić do wysokiego słoja, zasypać cukrem: ja zasypuje partiami: maliny-cukier-maliny-cukier. 2. Odstawić i zakręcić słoik aż owoce puszczą sok (około 3 dni). 3. Maliny zalać alkohole... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.