Crumble z truskawkami

Crumble z truskawkami

Crumble z truskawkami

Crumble z truskawkami czyli owoce zapieczone pod kruszonką. Bardzo łatwy, szybki i doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Crumble świetnie smakuje z gałką ulubionych lodów. Składniki na 4 kokilki: Kruszonka: 70g margaryna Palma Bielmar 100g mąki pszennej 60g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: 300g świeżych truskawek 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej margaryna Palma do wysmarowania kokilek cukier puder do posypania Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, deser, desery

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.