Domowy chlebek bananowy to klasyka amerykańskiej kuchni. W mojej wersji z dojrzewającą w słońcu żurawiną i morelami, bez żadnych konserwantów i polepszaczy. Świetna propozycja dla fanów nowatorskich, domowych wypieków z nutą słodkości. Składniki: 260g mąki pszennej 2 jajka 100g masła 100g cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 400g bananów 70g suszonej żurawiny 70g suszonych moreli Wykonanie: 1. Banany obrać, pokroić w plasterki i rozgnieść widelcem. 2. Morele pokroić... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.