Sałatka z ogórków, papryki i cebuli w occie - przetwory na zimę.

Sałatka z ogórków, papryki i cebuli w occie - przetwory na zimę.

Sałatka z ogórków, papryki i cebuli w occie - przetwory na zimę.

Składniki:   (na około 7 słoików po 300 ml) 2 kg ogórków 1 kg czerwonej papryki 5 cebuli 1,5 szklanka octu 2,5 szklanki cukru ziele angielskie (kilka ziaren) liść laurowy (kilka sztuk) sól, pieprz Przygotowanie: Ogórki dokładnie myjemy i kroimy na plasterki o średniej grubości, solimy je 2 łyżkami soli i odstawiamy do lodówki na 4-5 godzin.  Po tym czasie zagotowujemy ocet z cukrem, mieszamy do powstania jednolitej cieczy i studzimy. Następnie paprykę kroimy w paseczki, a cebulę w półksiężyce.&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Symfonia smakowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.