Pyszna i efektowna babka drożdżowa w formie plecionki, która moim zdaniem wygrywa smakiem ze świątecznym keksem, ponieważ oprócz bakalii wzbogacona jest warstwą konfitury morelowej, która przenika przez wszystkie warstwy. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, jeszcze lekko ciepła i polana odrobiną płynnego miodu lub syropu klonowego :) Składniki na ciasto drożdżowe: 1 ½ szklanki mąki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki drożdży instant ¾ łyżeczka soli ½ szklanki mleka 50 g masła 2 żółtka Dodatk...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...