Pyszna, wigilijna kapusta z grzybami. Przez lata gotowałam kapustę bez grzybów, ostatnio postanowiłam jednak coś zmienić i tak kapusta z grzybami pojawiła się na naszym stole. Użyłam kapusty naszej domowej. Czasem w przepisach zalecane jest płukanie kapusty, ale ja nigdy tego nie robię.Przepis wg książki " W staropolskiej kuchni i przy polskim stole" Maria Lemnis i Henryk Vitryskładniki1 kg kiszonej kapusty2 szklanki wody50 - 80 g suszonych grzybów1 cebula, pokrojona w kostkę2 łyżki masła1 łyż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...