Cukinia smażona w głębokim tłuszczu

Cukinia smażona w głębokim tłuszczu

Cukinia smażona w głębokim tłuszczu

Odtwarzania greckich smaków ciąg dalszy. Jedliśmy na Skopelos pyszną smażoną cukinię. Zaraz po powrocie musiałam oczywiście taką zrobić. Nie wyszła źle, była bardzo smaczna, ale zapewne znacznie lepiej smakowałaby w greckim słońcu ;) Mimo wszystko polecam, miło jest powspominać greckie popołudnia, kiedy za oknem słońce już raczej jesienne.  inspiracja :  Kalofagas    składniki (2 spore porcje) 1 cukinia, umyta 1/2 szklanki mąki 1 łyżka skrobi kukurydzianej 1/2 - 1 łyżeczka. drobno mielo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.