PRZEPIS NA MIODOWNIK Z ORZECHAMI CIASTO : - 100 g mąki żytniej typ 2000 - 460 g mąki pszennej typ 480 -220 g masła - 2 jajka - 180 g miodu - 9 g sody oczyszczonej - 5 g proszku do pieczenia - 2 szczypty soli - 2 łyżki cukru W/w składniki o temp. pokojowej zagnieć w jednolite ciasto, schłodź w lodowce w 1 godzinę. Podziel na 3 blaty. Blaty wypiekamy osobno ja używam blaszki kwadratowej około 25 x 25 cm, ale możesz użyć większej blaty będą wtedy cieńsze. Ponadto : - 3-4 garście orzechów - 5 łyżek miodu Na je... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)