Chleb z garnka żeliwnego na zakwasie pszennym. Chleb pszenno - orkiszowy, lekki puszysty i przepyszny. Chleby na zakwasie charakteryzują się długą świeżością, wyjątkowym smakiem, w dzisiejszych czas kupno takiego prawdziwego chleba jest prawie niemożliwe. Dlatego kilka miesięcy temu postanowiłam zacząć pracę nad e-bookiem "Domowe wypiekanie", chciałam podzielić się z Wami moimi pomysłami na chleby. Takie prawdziwe, takie o których chyba każdy z nas marzy. Chleby na zakwasie są trochę pracochłonne ale czas p... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)