Ubijanie piany z żółtek nie jest takie proste . Piana z żółtek nie ubije się jeśli jej nie pomożemy. Ubijanie żółtek bez żadnej ingerencji najczęściej kończy się ubiciem płaskiej piany, która nie utrzymuje swojego kształtu. W sprzyjających warunkach nasza piana podwoi swoją objętość, ale to nie jest to czego oczekujemy. Żółtka jaj, aby utworzyć sztywną pianę, potrzebują naszej pomocy. Dzieje się tak, ponieważ żółtko jaj ma bardziej skomplikowaną strukturę niż białko. Posiada o wiele mniej protein i wody , b... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.