Przepis na : obiad
Jak może wiecie uwielbiam pieczone warzywa. Tym razem zapakowałam je w tortillę razem z podsmażonym na patelni serem halloumi. Ależ to wyszło smaczne i sycące! 4 tortille 1 op. sera halloumi po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej 1/2 małej, młodej cukinii (lub kawałek większej) 1 duża czerwona cebula kilka brązowych pieczarek zioła prowansalskie (polecam z młynka) oliwa w spreju Sos: 1/2 dużego kubeczka gęstego jogurtu np greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 pęczka koperku zioła prowansalskie granulowany czosnek lub... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...