Przepis na : śniadanie
Prosta sałatka z ryżem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, jajkami i łososiem. Smaczna, zdrowa i pożywna. Zdecydowanie bardziej „codzienna” niż „imprezowa”. W sam raz na posiłek w ciągu dnia, w pracy lub w domu. 150 g ryżu basmati 4 jajka 1 op. wędzonego na gorąco łososia 200 g pomidorków koktajlowych 1-2 garście świeżego szpinaku Sos: 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy np miodowej sól, pieprz Ryż gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...