Rolada serowa to jedna z moich ulubionych przekąsek. Z czym by jej nie zrobić, zawsze zachwyca. Smakuje na ciepło, choć ja zdecydowanie bardziej wolę ją na zimno. Tym razem przygotowana z dodatkiem piersi kurczaka z cebulką. Goście zadowoleni, a i gospodyni z chęcią podjadała;) 6 jajek 300 g sera gouda 6 łyżek majonezu kieleckiego podwójna pierś z kurczaka 2 cebule 2 liście laurowe 4 ziela angielskie sól, pieprz odrobina przyprawy w płynie olej Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na porcje. R...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...