
Przepis na : kolacja
Pasta z makreli z jajkiem i kiszonym ogórkiem od dawna należy do moich ulubionych kanapkowych smarowideł. To taka klasyka, do której zawsze wracam z ogromną przyjemnością. Ale tym razem naszła mnie ochota na coś nowego, delikatnie innego w smaku, a jednocześnie równie prostego. W lodówce czekała makrela, obok niej papryki, które aż prosiły się o wykorzystanie. I tak powstała pasta z makreli z pieczoną papryką. Z poniższej porcji wyszło jej akurat tyle, by posmarować cztery połówki grahamki i dwie małe kromki chleb... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...
Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...