Pasta z makreli z pieczoną papryką

Pasta z makreli z pieczoną papryką

Pasta z makreli z pieczoną papryką

Przepis na : kolacja

Pasta z makreli z jajkiem i kiszonym ogórkiem od dawna należy do moich ulubionych kanapkowych smarowideł. To taka klasyka, do której zawsze wracam z ogromną przyjemnością. Ale tym razem naszła mnie ochota na coś nowego, delikatnie innego w smaku, a jednocześnie równie prostego. W lodówce czekała makrela, obok niej papryki, które aż prosiły się o wykorzystanie. I tak powstała pasta z makreli z pieczoną papryką. Z poniższej porcji wyszło jej akurat tyle, by posmarować cztery połówki grahamki i dwie małe kromki chleb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.