Przepis na : deser
Moja pierwsza Panna Cotta Dacie wiarę, że do tej pory wydawało mi się, że ten deser jest trudny do przygotowania? A wcale tak nie jest! Myślę, że to początek mojej przygody z panna cottą (czy to się odmienia?), bo ta rozmarynowa wersja okazała się wielkim sukcesem i mam apetyt na więcej 3 łyżki zimnej wody 3 łyżeczki żelatyny 450 ml śmietanki 36% lub 48% 150 ml mleka 4 łyżki gęstego miodu 2 łyżeczki bardzo drobno posiekanego rozmarynu (same igiełki) Konfitura z moreli: 200 g suszonych moreli 300 ml wody 1 łyżk...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...