Różowe jajka miałam w planach zrobić już dawno, ale zawsze coś stawało mi na przeszkodzie. W końcu zrobiłam. Zależało mi na efekcie, jaki osiągnęłam, a więc na różowej obwódce, a nie zafarbowanym jaja w całości. Moim zdaniem wygląda to świetnie, a smaku praktycznie nie zmienia. Jako farsz, żółtka z podsmażoną cebulką, majonezem i odrobiną curry. Robicie takie jajka na Wielkanoc? 6 jajek 2-3 większe buraki 1/2 szkl. octu z białego wina 1 duża cebula 1-2 łyżki majonezu szczypta curry masło sól, pieprz Buraki ob... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...