TATAR Z MAŁŻY ŚWIĘTEGO JAKUBA Z OWOCAMI MARAKUI, GRANATU I PIKLOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ

TATAR Z MAŁŻY ŚWIĘTEGO JAKUBA Z OWOCAMI MARAKUI, GRANATU I PIKLOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ

TATAR Z MAŁŻY ŚWIĘTEGO JAKUBA Z OWOCAMI MARAKUI, GRANATU I PIKLOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ

  Tę elegancką, wyrafinowaną przystawkę z przegrzebkami inaczej zwanymi małżami św. Jakuba możecie podać na świąteczny lub sylwestrowy stół. Smakosze i miłośnicy owoców morza na pewno docenią jej subtelny smak. Przygotowanie : 15 min. Porcja dla 4 osób : ● 24 małże św. Jakuba ● 2 owoce marakui ● 1 owoc granatu ● kilka plasterków piklowanej czerwonej cebuli (patrz przepis poniżej) ● 5 cl oleju z orzechów laskowych ● kilka listków świeżej bazylii  ● sól, pieprz ● 150 ml wody   Na pikle z czerwonej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.