MUS PORZECZKOWY

MUS PORZECZKOWY

MUS PORZECZKOWY

Przepis na : deser

  Prosty przepis na mus porzeczkowy, idealny, lekki deser na lato! Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie: 1 godz. Porcja dla 4 osób: ● 200 g czerwonych porzeczek (+4 kiście do dekoracji) ● 100 g cukru ● 6 listków mięty (+ kilka listków do dekoracji) ● 2 białka jajek bio ● ½ ziarna tonka   Przygotowanie: Ubij białka na sztywno, odstaw. Zetrzyj ziarno tonki. Oberwij listki mięty. Oberwij porzeczki. Zmiksuj dokładnie porzeczki z listkami mięty, startymi ziarnami tonki i cukrem, a następnie delikatnie domieszaj u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.