Domowe grissini, u mnie w wersji orkiszowej z ziołami. Zwykle kupowaliśmy je gotowe, w sklepie. Tym razem poszłam krok dalej i przygotowałam swoje własne, na bazie mąki orkiszowej, z naszymi ulubionymi dodatkami. I powiem Wam szczerze, że więcej gotowych nie kupię. Te są tak proste i pyszne, dodatkowo wiemy co jemy, że zagoszczą u nas na stałe. Przygotowanie ich też nie jest jakoś bardzo skomplikowane. Najbardziej czasochłonne jest ich formowanie, ale zadowolenie domowników, rekompensuje poniesione trudy...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...