18.07.2024 Magda Jeśli kiedykolwiek jedliście wegańskie bolognese z tofu i nie przypadło Wam do gusty – nie zniechęcajcie się, pewnie jesteście takim przykładem jak ja. Ja na szczęście się nie poddałam i po kilku nieudanych próbować doszłam do tego wspaniałego rezultatu na talerzu – spaghetti bolognese z chrupiącym pieczonym tofu który do złudzenia przypomina soczyste kawałki złocistego mięska. Ja nie jestem weganką, ale przyznam, że ten smak mnie zachwyca i obecnie jeden z top makaronów przez o... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.