17.04.2024 Magda Uwielbiam chrupiącą, strzelającą cieciorkę z piekarnika – z tą strzelającą nie żartuje, nie raz mi się zdarzyło, że wystrzeliwała mi w trakcie pieczenia. Taki chrupiący dodatek świetnie komponuje się w różnego rodzaju sałatkach. Do tej makaronowej z suszonymi pomidorkami i rukolą świetnie się wpasowała. Do tego bardzo prosty dressing i parmezan który nadaje tego czegoś. Dla mnie idealna propozycja na obiad czy na lunch do pudełka. Składniki (na 2 porcje): 150g makaronu penne 3 garście r... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.