
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota potrafi być wyjątkowo wyrafinowana. Kremowy sos na bazie serka śmietankowego i cytryny otula makaron, tworząc aksamitną całość, którą przełamują chrupiące orzechy włoskie i soczyste pestki granatu. Smaki idealnie się równoważą – mamy kremowość, orzechową głębię, cytrusową świeżość i lekkość granatu. To szybki makaron, który wygląda i smakuje jak z restauracji, a przygotujemy go w niecałe 20 minut. Składniki (na 2 duże porcje): 40g orzechów włoskich 160g mak... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.